Seznam servisních úkolů pro dávkovače

Příprava firem na znovu otevření

Málokdo z nás si dokázal představit, že rok 2021 bude probíhat stejně jako na jaře roku 2020.

Školy, restaurace, obchody, hotely, kina, tělocvičny a další provozovny v tomto roce opět čelily dlouhodobým uzávěrám a mnoho našich zákazníků, kteří poskytují své služby těmto zařízením, říkají nyní totéž:

„Všechen náš čas věnujeme na to, abychom byli připraveni, až podniky a zařízení zase otevřou“.

Navíc jsou zde provozy – jako např. nemocnice a supermarkety, pro které se stala - v důsledku zvýšeného používání chemických prostředků - potřeba údržby veškerého dávkovacího zařízení zcela zásadní.

Pro zajištění optimálního provozu je nutno každé dávkovací zařízení – ať už je ve stálém provozu nebo bylo dočasně v klidu z důvodu lockdownu – pravidelně udržovat.

S ohledem na tuto skutečnost jsme pro Vás sestavili níže uvedený seznam důležitých úkonů, na které je potřeba zaměřit svou pozornost při opětovném otevírání provozoven.

Dávkovací systémy koncentrátů:

Zkontrolujte, zda byly vyčištěny filtry, aby nedocházelo k jejich ucpávání a zabránilo se vniknutí cizích částic do přívodní hadičky s chemikáliemi, zkontrolujte nastavení správného ředění.

Dávkovací systémy v prádelenství:

Peristaltické hadičky vyžadují výměnu každých 6-9 měsíců, ale pokud byly ponechány v klidu, hadičky v hlavách dávkovačů zůstaly příliš dlouho v komprimované poloze a nebudou bezchybně fungovat.  Jednoduchá výměna hadičky zabrání zbytečným a nákladným prostojům, jakmile se zařízení vrátí do provozu. https://www.youtube.com/watch?v=MdIs1r-mz7c

Dávkovací systémy na mytí nádobí:

Průmysl veřejného stravování byl pandemií velmi tvrdě zasažen. Až bude tento sektor opět uveden do provozu, musí být 100% funkční. Je tedy potřeba zajistit výměnu peristaltických hadiček a vyčistění filtrů. Až tyto provozy dostanou zelenou, musí se okamžitě rozjet, a ne přešlapovat na místě.

Podívejte se na naše video o tom, jak vyměnit peristaltické hadičky na dávkovači Quantura 10: https://youtu.be/AoCov-dKqKs

Péče o ruce:

Dávkovač mýdla je jako tuba zubní pasty. Pokud tubu dlouho nepoužíváte a uzávěr nebyl dlouho pořádně uzavřený, zubní pasta vykrystalizuje a tuba se ucpe. Objemová plnidla mýdel v dávkovačích, které nejsou vzduchotěsné, jednoduše v pumpičce zatvrdnou také. K tomu, aby tyto dávkovače byly opět uvedeny do provozu, je zapotřebí pouze odstranit tyto ztvrdlé části.   https://www.youtube.com/watch?v=4tjjWr0_6l0

 

Nikdo z nás nemá křišťálovou kouli ani dar věštění, ale všichni máme schopnost se připravit na čas, kdy se podnikání znovu otevře. Nyní není čas na to, jen pasivně vyčkávat, naopak – je čas být aktivní, takže až se podnikům umožní znovu otevřít, budou na startovních blocích stát připraveni a se všemi nástroji, které potřebují, aby se jejich podnikání vrátilo zpět do normálu.

Zpět na rozcestník článků

Potřebujete poradit?
+420 604 841 361
info@dozitplus.cz