Proč ředicí kolečka fungují lépe než dávkovací trysky?

Co to jsou dávkovací trysky?

Jak víte, že směšovač přisává správné množství chemikálie při ředění? Tradičně to zajišťuje dávkovací tryska. Dávkovací tryska je malý kus plastu, který umístíte do směšovače mezi přívod chemie a vody. Dávkovací trysky řídí množství chemikálie smíchané s vodou pro čisticí roztok.

Dávkovací trysky se dodávají v různých velikostech, takže čím větší je otvor, tím více chemikálií se uvolní, což vede k silnějšímu řešení.

Zatímco dávkovací trysky jsou dobrým pomocníkem, protože poskytují přesné množství potřebné chemikálie, mají také některé velké nedostatky.

Při výměně dávkovací trysky musíte vyjmout hadičku, ze které je chemická látka přisávána. Tato hadička funguje jako vakuum, které nasává chemikálie. Pokud hadička není správně nasazena, nasává pouze vzduch a nebude nasávat chemickou látku, což bude mít za následek špatný čisticí roztok. Kromě toho může vést k úniku chemikálií, rozlití a potenciálnímu zranění.

Jsou nepružné

Jakmile inženýr vloží dávkovací trysku, je hotovo. Pokud chcete změnit ředicí poměr, jsou trysky lepkavé od chemikálií, takže je obtížné je změnit. Možná budete muset zavolat inženýra, aby je vyměnil.

Snadno se ztratí

Vzhledem k tomu, že jsou dávkovací trysky tak malé, je snadné je ztratit.

Může to být nebezpečné

Pokud měníte dávkovací trysku, aniž byste zavolali technika, musíte přijmout bezpečnostní opatření. Při výměně dávkovací trysky můžete být vystaveni silným chemikáliím, proto jsou zapotřebí brýle a rukavice. Bez nich by se chemikálie mohly potenciálně dostat do kůže nebo očí a uživatelé by mohli vdechovat chemické výpary. Pokud hadička není správně připevněna tak únik chemikálie může způsobit poškození očí.

S ohledem na to mohou dávkovací trysky způsobit mnoho problémů. Jaká je alternativa?

Firma Brightwell Dispensers vytvořila ředící kolečko, které vylučuje potřebu dávkovacích trysek.

Ředící kolečko zapadá do samotného systému pro dávkování chemikálií, což usnadňuje změnu ředicích poměrů bez vkládání dávkovacích trysek. Konstrukce kolečka umožňuje technikům zvolit až třináct nezávislých ředicích poměrů na chemikálii.

Výhody ředících koleček:

Nedojde do kontaktu  chemikálií - Uživatelé nemusí sundávat hadičku, vyjmout dávkovací trysku a znovu jí vložit zpět. Hadička může zůstat na místě, protože jediné, co musíte udělat, je otočit ředícím kolečkem.

Flexibilní - Pokud byste chtěli změnit poměr chemické látky ve vašem automatu, můžete to rychle.

Žádné ztráty dávkovacích trysek – Nehrozí ztráta malých dávkovacích trysek, protože kolečko je umístěno přímo na směšovači.

Bezpečnost – Nedojde k přímému kontaktu s chemikálií. Uživatel otočí kolečkem na požadovaný poměr a to je vše.

Jaký poměr ředění potřebujete?

Ředící kolečka od firmy  Brightwell Dispensers jsou použity na všech směšovačích řady ECO RANGE. Mají různé poměry ředění, aby vyhovovaly obchodním potřebám, ať už jde o vyšší ředicí poměry nebo pro silnější chemikálie.

Vhodný poměr ředění záleží na použité chemické látce a teplotě při jaké se používají. Pokud si nejste jisti, jsme tu pro Vás, abychom Vám poradili.

Zpět na rozcestník článků

Potřebujete poradit?
+420 604 841 361
info@dozitplus.cz